Kinderopvang Suriname

 • Kinderopvang Suriname op de foto met de kinderen
 • Kinderopvang Suriname leuke foto
 • Kinderopvang Suriname kind aan het eten
 • Kinderopvang Suriname high 5
 • Kinderopvang Suriname natuur
 • Kinderopvang Suriname eten geven
 • Kinderopvang Suriname aan het eten
 • Kinderopvang Suriname kindje

Kort overzicht

Suriname
Nederlands
vanaf 1 week
17+
Vrijwilligershuis
Flexibele aankomst
Geschikt als stage
Ophaalservice
206,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Jonge kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en hebben behoefte om te spelen en plezier te maken. Door kinderen genoeg aandacht te geven en ze hierin te stimuleren draag je bij aan hun positieve ontwikkeling. Op een kinderopvang hebben kinderjuffen hun handen vol aan alle kinderen waar ze op moeten passen. Als je hier graag in zou willen bijdragen, dan biedt het project op de kinderopvang de Schildpadjes in Paramaribo een unieke kans. Hier word je door de jonge kinderen met open armen ontvangen en willen ze graag leuke activiteiten met je doen. Op deze kinderopvang werk je met baby’s, peuters en basisschoolkinderen.

Je bouwt een band op met de kinderen en leert ook nog eens een nieuwe cultuur kennen. De bevolking van Suriname bestaat uit een mix van veel verschillende bevolkingsgroepen. Dit brengt diverse geloven en gewoontes met zich mee. Deze culturen leven hier in harmonie samen. Ook de Nederlandse cultuur is merkbaar in Suriname. Er wordt ook Nederlands gesproken en veel Surinamers hebben familie en vrienden die in Nederland wonen. Dus ondanks dat je aan de andere kant van de wereld zit, krijg je hier toch een klein beetje het gevoel dat je thuis bent.

Vrijwilligersproject met kinderen in Suriname

Voorbeeld van een werkdag

In de ochtend start je de dag rustig samen met de jongste kinderen van de dagopvang. De andere kinderen hebben namelijk nog les op de basisschool. Als ontbijt, krijgen de kinderen een warme maaltijd. De jongste kinderen die nog niet zelfstandig kunnen eten mag je hierbij helpen. Ook ondersteun je de kinderjuffen door op de kinderen te leLen en leuke dingen met ze te doen. Je wordt hier erg vrij in gelaten, dus je kunt uit eigen inititief leuke activiteiten met de kinderen doen. Je kunt bijvoorbeeld de kinderen voorlezen, spelletjes met ze doen of tekenen.

In de loop van de dag haal je de volgende groep kinderen van school. De school zit in de buurt van de dagopvang. Bij de kinderopvang zit een speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven. Het is de bedoeling dat je op de kinderen let en als je het leuk vindt kun je ook hier spelletjes bedenken om met de kinderen te doen.

Als laatste komen de oudste groep kinderen van de basisschool naar de kinderdagopvang. Je hoeft ze niet op te halen, omdat ze zelfstandig naar de opvang mogen lopen. Ook deze groep is erg enthousiast om met je te spelen en meer over je te weten te komen.

 • Aline doet vrijwilligerswerk In Suriname
  Aline vrijwilliger in Suriname

  Ik ben ontzettend dankbaar voor deze mooie en leerzame ervaring op een plek waar vrijwilligers hard nodig zijn om de kinderen net dat extra beetje aandacht, hulp en liefde te geven.

 • Nijne vrijwilliger in Suriname foto met kinderen
  Vrijwilliger in Suriname

  Dus weet je het nog niet zeker, schrijf je in! Je maakt herinneringen en vrienden voor het leven. Gewoon doen ;)

 • Luna vrijwilliger in Suriname
  Luna vrijwilliger in Suriname

  Ik kan dit echt iedereen aanraden! Ik heb echt een geweldige tijd gehad! 

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#MaakVriendenVoorHetLeven
#Nederlands
#ImpactSuriname
#Kids

Extra informatie

Locatie van het project

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page