Suriname waar je met open armen wordt ontvangen

Nu zit ik weer thuis lekker warm met een dekentje op de bank. Maar vorige week lag ik nog in mijn bikini in de zon van het prachtige Suriname te genieten en nog even ontspannen voordat ik weer naar stage moest. Daar had ik alle tijd voor want stage begint pas om half twee waardoor je voor dat je er heen gaat in alle rust kan opstaan, boodschappen kan doen en naar de markt kan gaan zodat je dat niet meer in de avond hoeft te doen.

Je komt eigenlijk in een grote familie terecht waar je met open armen wordt ontvangen

Als je om half twee aan komt bij de kids gaan ze eerst baden en hun taakjes doen, dat is de ene keer meer dan de andere hierbij moet je vooral denken aan speelgoed opruimen, was van de lijn halen, kamer opruimen etc. Als alle taakjes gedaan zijn gaan we met ze allen aan tafel en krijg je een warme lunch, na de lunch doen we de afwas en is het tijd voor huiswerk, rekenen, taal, lezen, geschiedenis noem het maar op. Van het niveau van groep 3 tot en met de middelbare school. Als dat af is begint het feest!

Vrijwilligerswerk in Suriname

Spelletjes, dansen, zingen, verstoppertje, voetballen, tekenen het is heerlijk om te zien dat de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen en op elkaar letten. Na eindeloos rennen, dansen en springen ging ik aan het einde van de dag de tantes( begeleiders) helpen met broodjes smeren voor het avond eten. Als dat gedaan was kreeg ik van iedereen een dikke knuffel en was het al weer tijd om naar huis te gaan om half 6 ( ik ging eigenlijk altijd pas om 6 uur weg omdat ik de tijd vergat).

Vrijwilliger Suriname mooie natuur

De stage dagen zijn niet heel lang maar wel intensief en vooral super gezellig! Je komt eigenlijk in een grote familie terecht waar je met open armen wordt ontvangen. Ik ging op maandag naar de grote kinderen en dinsdag, woensdag en donderdag naar de kleintjes dit was omdat de grote kinderen al veel zelfstandiger zijn en minder hulp nodig hebben dan de kleine kinderen en omdat de kleintjes met veel meer zijn. Je stage week is dus vier dagen waardoor je in het weekend genoeg tijd hebt om gave trips naar het binnenland te doen! Wat ik 1000% aanraad. Suriname heeft een prachtige natuur en zit vol avontuur! Ik heb een les geleerd hier en dat is BIJ TWIJFEL DOEN!!!!

Dus weet je het nog niet zeker, schrijf je in! Je maakt herinneringen en vrienden voor het leven. Gewoon doen ;)

~Nijne~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page