Jongerenreis Tanzania in combinatie met Zanzibar

 • Tijdens de jongerenreis in Tanzania

Kort overzicht

Tanzania
Eng en NL
17 dagen
15 - 21
Hostel, Hotel, Vrijwilligershuis
Inbegrepen
19 juli t/m 03 augustus 2025
1.550,00

Over dit project

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke reis in combinatie met vrijwilligerswerk? Ga dan mee met de jongerenreis naar Tanzania & Zanzibar van Vrijwillig Wereldwijd. Samen met een groep leeftijdsgenoten (van 16 t/m 20 jaar) ga je een mooie reis maken door twee bijzondere delen van Afrika. De reis zal beginnen in Tanzania, het land dat bekend staat om de vele natuurparken en safaritochten. Vervolgens wordt de oversteek gemaakt naar het tropische eiland Zanzibar met haar witte stranden en azuurblauwe zee. Ben jij klaar voor een onvergetelijk avontuur? Lees dan snel verder! 

De hoogtepunten van de jongerenreis Tanzania & Zanzibar:

 • Op safari in het Mikumi National Park
 • Wandeltocht door Isimila Stone Age Site
 • Op bezoek bij een Masaï stam
 • Een bezoek aan Prison Island (excursie met reuzenschildpadden / *Extra optie.)
 • Snorkelen tussen de tropische vissen
 • Relaxen aan de mooiste stranden van Zanzibar
 • Vrijwilligerswerk bij Ilula Orphan Program

Het reisprogramma 

Het avontuur begint in Tanzania. Na een lange vlucht komen we aan op onze eerste bestemming Dar es Salaam. Deze stad ligt aan de oostkust van Tanzania en is tevens de belangrijkste havenstad van het land. Na een dag bijkomen en relaxen aan het strand gaat de reis verder richting Ilula waar het Ilula Orphan Program is gevestigd. Hier gaan we de komende dagen aan de slag om vrijwilligerswerk te doen. Na een lange busrit krijgen we een warm welkom op het project.

De komende dagen staan voornamelijk in het teken van het vrijwilligerswerk bij IOP. Je zult kennismaken met de verschillende projecten en meehelpen met de dagelijkse activiteiten van de vaste vrijwilligers en lokale medewerkers. Daarnaast ga je aan de slag met het organiseren van sport- en spelactiviteiten. Heb je zelf leuke ideeën of ben je ergens goed in? Eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd. Een belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk is het organiseren van een lokale markt. Alle jongeren die deelnemen aan de reis zullen zelf spullen verzamelen en die gaan verkopen op de lokale markt in Ilula. De opbrengst gaat naar het weeshuis van IOP voor meisjes die besmet zijn met HIV/aids.

Tussen het vrijwilligerswerk door wordt een bezoek gebracht aan de Isimila Stone Age Site. Dit is een uniek landschap dat is gevormd door erosie. Rond 1950 hebben archeologen hier bijzondere vondsten gedaan uit het Stenen Tijdperk. De gereedschappen zijn naar schatting tussen de 60.000 en 100.000 jaar oud. Samen met een gids maken we een wandeling door dit bijzondere park en brengen we een bezoek aan het museum waar de vondsten tentoon zijn gesteld.

Na een aantal dagen vrijwilligerswerk gaat de reis verder. Op de laatste avond wordt een speciaal afscheidsfeest georganiseerd met zang en dans en kampvuur. We nemen afscheid van het project en de weesmeisjes en zetten onze reis voort richting het Mikumi National Park. Maar voor we op safari gaan maken we een tussenstop bij een Masaï stam. Dit is een nomadenstam die bekend staat om hun eeuwenoude tradities en kleurrijke kleding. Zij bieden ons een unieke kijk in hun bijzondere cultuur en levensstijl.

Tanzania staat bekend om de vele natuurparken en de bijzondere dieren die er leven. Een safaritocht mag dan ook zeker niet ontbreken aan de reis. Eenmaal in het Mikumi National Park zullen we een hele dag op pad gaan met een gids. Tijdens de jeepsafari zul je verschillende beesten spotten als giraffen, olifanten, krokodillen, buffels, leeuwen, zebra’s en nog veel meer.

jongerenreis Tanzania icm Zanzibar

Het is tijd om Tanzania achter ons te laten en we maken vanaf Dar es Salaam de oversteek naar Zanzibar. Met de ferry komen we aan in de hoofdstad van het eiland genaamd Stone Town. Deze stad staat vanwege de bijzondere binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bestaat uit smalle straatjes met vele winkeltjes en restaurantjes. We laten Stone Town achter ons en rijden direct door naar de oostkust van het eiland. De rest van de dag staat voornamelijk in het teken van bijkomen van de reis en relaxen aan het strand van Paje.

Tijdens ons verblijf op Zanzibar zullen we verschillende activiteiten ondernemen. We brengen onder andere een bezoek aan Prison Island. Hier werden in 1860 slaven gevangen genomen. Vandaag de dag leven er reuzenschildpadden die aan Zanzibar cadeau werden gedaan door de Britse gouverneur van de Seychellen. Samen met een gids gaan we deze bijzondere dieren van dichtbij bekijken en te eten geven. Ook zullen we gaan snorkelen in het helderblauwe water van Zanzibar. Niet voor niks staat het eiland bekend op haar kleurrijke koraalriffen en tropische vissen.

Helaas komt aan elk avontuur een einde. Zo ook aan de jongerenreis naar Tanzania & Zanzibar. Op de laatste avond wordt een gezellig afscheidsdiner georganiseerd om samen terug te kijken op een onvergetelijke tijd in Tanzania en Zanzibar. Na een lange vlucht landen we weer op Nederlandse bodem waar we worden opgewacht door vrienden en familie. Met een rugzak vol nieuwe ervaringen en vriendschappen kun je gegarandeerd terugkijken op een onvergetelijke reis.

jongerenreis Zanzibar en Tanzania

Het vrijwilligerswerk

Tijdens de jongerenreis naar Tanzania & Zanzibar zal er vrijwilligerswerk worden gedaan bij het Ilula Orphan Program (IOP) in Tanzania. Dit is een maatschappelijke organisatie die zich inzet om armoede en HIV/aids te doorbreken door middel van onderwijs en het ondersteunen van gezinnen en families in acht dorpen in Ilula. De organisatie is in 1998 opgezet door vijf studenten aan de hand van sponsoren. Inmiddels is IOP uitgegroeid tot een groot netwerk van lokale vrijwilligers en medewerkers die hulp bieden aan duizenden kwetsbare kinderen en degene die voor hen zorgen.

vrijwilligerswerk tijdens de jongerenreis

Onder het Ilula Orphan Program vallen: het Sponsor Program, het Foster Family Project, het opvanghuis, de kleuterschool, de bibliotheek, de high school en diverse projecten die zijn gericht op maatschappelijke ontwikkeling. Gedurende de jongerenreis ga je aan de slag bij verschillende projecten bij IOP. Heb je leuke ideeën of ben je ergens heel goed in? Eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd. We overnachten in hele mooie huisjes die speciaal gemaakt zijn voor de vrijwilligers op een terrein van IOP.

Het vrijwilligerswerk tijdens de jongerenreis zal voornamelijk bestaan uit het ondersteunen van de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden van de lokale vrijwilligers en medewerkers. Daarnaast worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk is het organiseren van een lokale markt. Alle jongeren zullen zelf kleding en/of speelgoed inzamelen en deze verkopen op de markt. De opbrengsten gaan naar het weeshuis. Heb je zelf nog leuke ideeën? Of ben je ergens heel goed in? Eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd.

 • Jongerenreis Sri Lanka groeps foto van de jongeren
  Ides jongerenreis Sri Lanka

  Ik ben altijd erg kritisch, dus ik had graag wat verbeter punten gegeven, maar ik weet het echt niet. Een dikke 10

 • Tijdens de jongerenreis in Tanzania
  Stanzen

  De volgende dag was het alweer onze éen na laatste dag op Zanzibar maar tevens ook wel een van de mooiste. We hebben namelijk die dag met wilde dolfijnen gezwommen.

 • Esmée op jongerenreis

  Ga mee met de jongerenreis van Vrijwillig Wereldwijd, het is de beste reis van m’n leven geweest; goed georganiseerd, lekker relaxt en ze laten je de mooiste plekken van Ghana zien.

Waarom Tanzania en Zanzibar
#Avontuur
#OntdekEenNieuweCultuur
#MaakVerschil
#MaakVriendenVoorHetLeven
#DeTijdVanJeLeven

Tanzania icm Zanzibar

 • Jongerenreis Tanzania icm Zanzibar

  We gaan de mooiste plekken bezoeken van Tanzania en Zanzibar en doen wat terug voor de kinderen. 

Locatie van het project

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page