Microkrediet project

Kort overzicht

Ghana
Engels
vanaf 1 week
17+
Gastgezin
Flexibele startdatum
Geschikt als stage
Ophaalservice
227,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Wil jij een verschil maken en de Ghanese cultuur echt leren kennen? Dat kan! Door jouw kennis en vaardigheden in te zetten en logisch denken over te brengen op lokale vrouwen in het noorden van Ghana. Het microkredietproject, opgezet door de Kidz Active Foundation, streeft naar het bevorderen van economische onafhankelijkheid onder vrouwen in en rondom Tamale.

Deze vrouwen hebben een microkrediet ontvangen en runnen kleine bedrijfjes om zo wat extra inkomen te genereren. Deze bedrijfjes variëren van het verkopen van eieren terwijl ze rondlopen, het bereiden en verkopen van traditionele gerechten zoals Fufu of rijst, tot het naaien van kleding met een eenvoudige naaimachine.

Denk je dat deze vrouwen niet logisch kunnen nadenken?

Sommige vrouwen kunnen dat wel, anderen niet. De meesten hebben niet de kans gehad om onderwijs te volgen en zijn dankbaar als jij ze een stapje verder kunt helpen.

Samen met een lokale medewerker bepaal je welke vrouwen je wilt bezoeken. Vervolgens ga je samen naar hen toe en bekijk je hun thuis- of werkomgeving. Tijdens een interview verzamel je informatie over hun gezin, werkzaamheden en mogelijke verbeteringen. Je kunt hen bijvoorbeeld adviseren om transportkosten mee te rekenen in de verkoopprijs of laten zien hoe een jurk er aantrekkelijker uitziet op een paspop. Het zijn juist die kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.

Na het interview maak je een kort verslag op een laptop en stuur je dit regelmatig per e-mail naar Nederland. Op de 15e van iedere maand is het betaaldag. Alle vrouwen komen dan mooi gekleed naar het chiefspaleis, waar jij samen met de lokale medewerker de rente en aflossingen van de leningen ontvangt. De vrouwen bevestigen dit met een vingerafdruk en jij zorgt voor de administratieve afhandeling. Vervolgens breng je het geld naar de bank en stort je het op hun bankrekening.

Het is fantastisch om een dagje met een vrouw mee te lopen om te zien hoe zij haar inkopen doet, verkoopt of voedsel bereidt. Zij vinden dit geweldig, en jij leert hierdoor ontzettend veel over het leven in Ghana.

Werkzaamheden

Als vrijwilliger speel je een actieve rol binnen het microkredietproject. Dit omvat het bezoeken van bestaande deelnemers om advies te geven en hen te ondersteunen bij hun ondernemingen. Je interviewt ook potentiële nieuwe deelnemers en helpt hen bij het aanmeldingsproces.

Op specifieke dagen ontvang je rente en aflossingen van leningen van de deelnemers. Je werkt samen met lokale medewerkers om nauwkeurige administratie bij te houden.

Jouw betrokkenheid heeft directe invloed op de financiële groei van deze vrouwen en biedt je de kans om een dieper inzicht te krijgen in hun behoeften, terwijl jouw ondersteuning hun ondernemerschap en levensonderhoud verbetert.

Voorbeeld van een werkdag

Je plant ontmoetingen met deelnemers op hun werkplek, waar je meer te weten komt over hun business. Soms ga je zelfs samen met hen inkopen doen voor materialen. Samen bespreek je manieren om hun omzet te verhogen en de business te verbeteren. Het is geweldig om hen te helpen groeien en tegelijkertijd leer je veel over de Ghanese zakelijke cultuur en denkwijzen.

 • Mirte vrijwilliger in Ghana mooie foto met kind
  Mirte vrijwilliger in Ghana

  Het land van de mooie bomen, lachende mensen, dansende mensen, van de waterzakjes. Je moet het meemaken om de echte cultuur te voelen, het is geweldig!

 • Caroline vrijwilliger in Ghana met kind voor de klas
  Caroline vrijwilliger Ghana

  Door in Afrika gewerkt te hebben, besef ik nu eens zo hard hoe druk wij ons in Europa soms maken om pietluttigheden. Wij mogen oprecht dankbaar zijn voor alles wat we zomaar in onze schoot geworpen krijgen.

 • Sofie vrijwilliger Ghana profiel foto
  Sofie vrijwilliger Ghana

  De begeleiding en ondersteuning die zij je bieden in Ghana én in Nederland, geeft je een gevoel van veiligheid, zekerheid, vertrouwen en warmte!

 • Jenice vrijwilliger Ghana profiel foto
  Jenice

  Het is goed om te zien hoe goed wij het hier hebben, als je terug komt waardeer je veel meer. Ook voor je persoonlijk vlak is het goed om een keer een zelfstandige reis te maken en daar te werken.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#HetEchteAfrika
#ImpactGhana
#WomenEmpowerment

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page