Guesthouse | marketing / tourisme / eventmanagement

Kort overzicht

Zanzibar
Engels
vanaf 4 weken
17+
Vrijwilligershuis
Elke maandag
Geschikt als stage
Ophaalservice
216,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Zanzibar Guesthouse is een non-profit guesthouse. Dit betekent dat alle winst direct naar de school gaat voor kinderen met een beperking, welke op hetzelfde terrein ligt als het guesthouse. Zanzibar guesthouse heeft 10 bungalows en iedere bungalow heeft zijn eigen unieke stijl. Zo hebben we bijvoorbeeld de Masai room, Beach room, Big 5 room, maar ook een speciale Zanzibar room met schilderijen gemaakt door onze kinderen.

Het guesthouse heeft 2 standaard double rooms, 2 deluxe double rooms, 2 driepersoonskamers en 4 familiekamers waar vier personen in passen.

Verder heeft het guesthouse een bar en een keuken. Ontbijt zit inbegrepen bij de kamerprijs en verder kunnen onze gasten lunch en diner vanaf de kaart bestellen. Uiteraard hebben we ook lekkere drankjes op het menu staan.

Het guesthouse heeft een zwembad waar onze gasten van kunnen genieten. Ook mensen van buitenaf zijn welkom. Verder beschikken we over een volleybalveld en een plek voor een kampvuur.

We proberen verschillende terugkerende evenementen te organiseren, zoals een poolparty, VRIJ-MI-BO en een game-night. Als vrijwilliger/student in ons guesthouse ondersteun je met de marketing vooraf en de organisatie op de dag zelf.

Omdat het guesthouse maar 10 kamers heeft, draai je mee in alle facetten. Van receptie tot het bijhouden van reserveringen, van het praten met gasten (guestrelation) tot het entertainen van de mensen tijdens een evenement.

Zanzibar heeft veel te bieden, dus onze gasten kunnen ook excursies boeken bij ons.

We zijn op zoek naar enthousiaste, verantwoordelijke vrijwilligers / stagiaires die zelfstandig kunnen werken. Je wordt door Ellen, de eigenaar van het project begeleidt, maar omdat deze ook op de school werkt dien je wel een paar uur per dag zelfstandig te kunnen werken. Buiten schooltijden om is er altijd ruimte voor overleg.

In april-mei is het regenseizoen en er is dan bijna geen toerist op Zanzibar. De hoogseizoenen zijn van half juni tot eind augustus en van december tot februari.

Voorbeeld van een werkdag

In het guesthouse is geen dag hetzelfde. De ene keer zijn er veel gasten, de andere keer minder. Aan de hand hiervan vullen we je dag samen in. Iedere dag dienen we ervoor te zorgen dat de staff in samenwerking met ons ervoor zorgt dat alles schoon en opgeruimd is. De bedjes voor het zwembad moeten klaargelegd worden, de matrassen in de bankjes en de hangmatten aan de boom.

De gasten dienen hun eten te krijgen, we maken een praatje met ze (guestrelation), regelen hun excursies of transfer of we geven een rondleiding door onze school. Een groot deel van de dag wordt besteed aan marketing; omdat More Africa een beginnend guesthouse is, is dit nog een erg belangrijke taak. contact met touroperators, het organiseren van evenementen en de PR hiervoor zijn erg belangrijk.

We vinden het belangrijk om dichtbij de gasten te staan en een laagdrempelige sfeer te creëren.

 • Stephanie vrijwilliger Zanzibar profiel foto
  Stephanie

  Deze ervaring heeft mij op verschillende manieren rijker gemaakt, maar eenmaal terug in Nederland merk ik dat vooral het vermogen om te kunnen relativeren enorm waardevol is.

 • Kim Zanzibar profiel foto
  Kim

  Ik heb een ontzettend fijne, leuke en leerzame tijd gehad en ik zou het iedereen aanraden om dit ook te gaan doen!

 • Romy vrijwilliger Zanzibar profiel foto!
  Romy

  Ik vond de begeleiding gedurende 5 weken echt heel fijn. Dus mijn advies als je twijfelt is gewoon doen!  Hoe mooi is het als je zo'n project kunt ondersteunen, want alle hulp is hard nodig. 

 • Vrijwilligerswerk Zanzibar profiel foto
  Dorien

  Met tranen in mijn ogen heb ik afscheid genomen en mijzelf de belofte gemaakt dat ik ooit nog eens terugkom op dit prachtige project.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#MaakVriendenVoorHetLeven
#ImpactZanzibar
#Stage

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page