Mijs doet vrijwilligerswerk in Guatemala

Een nieuw land, een nieuw project.

Ik heb mij aangesloten bij het naschoolse opvang project in Guatemala. Dit project is een organisatie die kinderen na schoolse activiteiten en begeleiding biedt. Het ligt in een wijk net buiten het centrum van Xela.

Zodra je de opvang binnenloopt voel je je welkom!

Mijs in Guatemala 2 zwartwit fotos van kinderen die spelen met een kartonnen doos

Het project werkt hard voor het sponsor geld en hiermee proberen ze door middel van donaties de kinderen door hun schoolperiode heen te helpen. Deze kinderen zijn tussen de 4 en 15 jaar oud. Door dit brede leeftijdsverschil helpen en ondersteunen de kinderen elkaar. Ondanks dat ze zo weinig hebben, delen, spelen en genieten ze samen van de dag.

Zodra je de opvang binnenloopt voel je je welkom. Niet alleen door het personeel maar ook door alle 60 kinderen die op je af komen rennen. Zo mooi om te merken hoe open alle kinderen zijn en hoe leuk ze het vinden om nieuwe gezichten te zien. Dit geeft een krachtig gevoel en laat je beseffen dat je soms niet veel nodig hebt in het leven, behalve er voor elkaar zijn.

Mijs in Guatemala een foto van de kinderen in de klas en een jongen die loopt door de tijn mer een bal

Door deze weken vrijwilligerswerk te doen, heb ik veel geleerd over het project en over alle moeite die zij hierin stoppen. Het is prachtig om te zien dat dit project vecht voor deze kinderen, zelfs als ze uit het project zijn vanwege hun leeftijd.

Het heeft mij doen inzien hoeveel hulp er nodig is op ieder klein plekje op de wereld.

~ Liefs Mijs ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page