Anouk in Guatemala | schildpadden project

Van 28 augustus tot 30 september heb ik in Guatemala gezeten om vrijwilligerswerk te doen. De eerste 2 dagen heb ik doorgebracht in Antigua en ben daarna naar het project gebracht. In het begin moest ik heel erg wennen omdat het heel anders was dan mijn leventje in Nederland, maar dat is logisch want de eerste dagen zijn altijd het zwaarst. De vaste mensen op het project waren super aardig en heel erg vriendelijk! Wel echt een must is het Spaans spreken. Ik kon helaas niet zo goed Spaans dus communiceren met hun was soms wat lastig wat jammer was. Ondanks dat heb ik wel een super leuke tijd met hun gehad!

Anouk in Guatemala vrijwilliger schildpadden project

Als je in de juiste tijd gaat zie je bijna elke dag wel baby schildpadjes die je dan mag vrijlaten op het strand wat echt super schattig is!

De werkzaamheden die je daar moet doen gebeuren voor het grootste deel in de ochtend. Dat is eigenlijk ook wel erg fijn want in de middag is het daar erg warm dus dan wil je ook eigenlijk zo min mogelijk doen. Je begint de dag met klusjes en de vogels eten geven. Daarna ontbijt je met de vaste mensen van het verblijf en gaan ze kijken wat ze op de dag gaan doen. Het verschilt per dag wat de werkzaamheden zijn, bijvoorbeeld vissen in de mangroven of boodschappen doen voor het project en de dieren op het project. Als je in de juiste tijd gaat zie je bijna elke dag wel baby schildpadjes die je dan mag vrijlaten op het strand wat echt super schattig is!

De communicatie met Vrijwillig Wereldwijd was erg fijn.

Anouk in Guatemala vrijwilliger schildpadden project collage

Wanneer je in de avond op nachtpatrioulle gaat doe je minder op een dag omdat je dan vooral in de avond bezig bent. Je gaat dan opzoek naar grote vrouwtjes schildpadden die eieren leggen wat een super gave ervaring is. Ik heb zelf echt een super leuke en mooie tijd gehad op het project en heb het erg naar mijn zin gehad.

De omgeving daar is ook heel mooi en het eten wat we kregen was ook erg lekker! Om mijn reis af te sluiten ben ik nog 3 dagen naar Lake Atitlan gegaan wat echt een aanrader is, omdat het heel mooi en erg leuk is om naar toe te gaan. Ik zou wel aanraden om daar langer dan 3 dagen heen te gaan omdat er zoveel te zien is en het echt de moeite waard is!

Anouk in Guatemala vrijwilliger schildpadden project mooie natuur

Ik ben heel erg blij dat ik naar Guatemala ben gegaan omdat het naar mijn mening echt een prachtig land is waar je eigenlijk te weinig van hoort. Zeker een aanrader om dit project te doen!

Daarna was in nog 2 dagen in Antigua en vloog ik na 5 weken weer terug naar Nederland. De communicatie met Vrijwillig Wereldwijd was erg fijn en Petra, de contactpersoon in Guatamala, is ook erg behulpzaam in het regelen van bijvoorbeeld tripjes naar Lake Atitlan.

Ik ben heel erg blij dat ik naar Guatamala ben gegaan omdat het naar mijn mening echt een prachtig land is waar je eigenlijk te weinig van hoort. Zeker een aanrader om dit project te doen!

~ Anouk ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page