Ik heb mij enorm veilig gevoeld dankzij de mensen om mij heen.
Marlous in Sri Lanka

3 januari vloog ik naar Sri Lanka waar ik 7 januari ben gestart bij het project. Ik heb uiteindelijk acht weken meegedraaid. Tijdens deze periode heb ik, samen met andere vrijwilligers, meerdere activiteiten gedaan per week. Wij keken naar leuke thema’s en daarbij passende activiteiten, maakten een verslag hiervan en stuurden dit door naar de coördinator. Zijn vertaalde dit dan voor de juf. Per week deden wij er ongeveer drie: een liedje/dans, creatieve en een soort gym activiteit. De teachers en de kinderen reageerden hier erg goed op.

Ik heb mij enorm veilig gevoeld dankzij de mensen om mij heen.

Het voelde goed om zo actief bezig te zijn met het vrijwilligerswerk. Naast actief bezig zijn met de kinderen, hebben wij ook een speelhuisje geverfd. Leuk om aan iets gewerkt te hebben dat voor een lange tijd mee gaat. De teachers zijn er vriendelijk en heb na acht weken ook een goede band met hen opgebouwd. Ik kreeg een mooi afscheid. Als cadeau heb ik hen een whiteboard gegeven, iets wat zij nodig hadden.

Sri Lanka vrijwilligerswerk Marlous

De begeleiding vanuit Nederland, maar ook in Sri Lanka, vond ik echt top. Ik heb mij enorm veilig gevoeld dankzij de mensen om mij heen. Zodra ik een vraag had aan Vrijwillig Wereldwijd kreeg ik vrijwel gelijk een reactie, toen wij met een lastige kwestie zaten, was alles binnen één uur geregeld en bij heimwee kreeg ik fijne tips om weer verder te kunnen!

Tip

Ga je meewerken aan dit project, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk communiceert met de coördinator. Zij kan jou in alles helpen en vertaalt alles voor de teachers. Zorg dat je actief bent in het doen van activiteiten, dit geeft niet alleen een goed gevoel maar ook voldoening. Vrijwilligerswerk is nuttig, maar het voelt nuttiger wanneer je echt actief bezig bent geweest. Mocht je inspiratie nodig hebben voor leuke activiteiten, op Pinterest staan enorm leuke ideeën.

Echt een geweldige ervaring en een top tijd gehad!

~ Marlous Aardenburg ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page