Imke in het mooie Sri Lanka

Ik heb 5 weken in Sri Lanka gezeten, waarvan ik 3 weken dit project op de kleuterschool heb gedaan (en 2 weken gereisd). Ik kreeg hier best veel vrijheid en kon echt meedraaien in de lessen. We zongen liedjes en leerden de kinderen dingen zoals het alfabet en de cijfers.

Imke vrijwilliger in Sri Lanka aan het werk

Op vrijdag had een deel van de kinderen zwemles en ook hier mocht ik mee naartoe! Het voelde goed om zo betrokken te zijn met de kinderen en iets bij te dragen aan de mensen van het land. De band werd zelfs in die korte tijd heel goed, zowel met de kinderen als de leraressen. De leraressen (allemaal vrouwen) konden goed Engels, dus dit maakte de communicatie hier erg makkelijk!

Imke vrijwilliger in Sri Lanka mooie fotos

Tijdens het project zaten nog 3 andere vrijwilligers. Eén zat bij mij in huis en die andere twee zaten een stukje verderop. Mijn gastgezin was ook super leuk en aardig. Ik spreek ze nog regelmatig. Met de vrijwilligers heb ik veel leuke dingen gedaan, zoals (boot)safari's en tochten door de bossen.In Sri Lanka zelf was er dus altijd wel iemand die je om je heen had of aan kon spreken. Daarnaast hadden we ook iemand in de hoofdstad. Dit was onze contactpersoon. Hij reageerde erg snel en was erg betrokken (en bij zijn moeder gingen we iedere dag eten!).

Imke bij haar gastgezin in Sri Lanka tijdens het vrijwilligerswerk

Van tevoren had ik wat dingen opgezocht die ik eventueel met de kinderen kon doen. Zo had ik een strandbal mee met de wereldkaart om te vertellen waar ik vandaan kwam. Ik merkte ook dat ze het waardeerde dat ik af en toe in sprong als de lerares(sen) zelf even weg was/waren. Het initiatief maakte mijn tijd nog waardevoller.

Ik heb het zo naar mijn zin gehad! Ik zou vrijwilligerswerk echt aan iedereen aanraden!

~Imke~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page