Irene vrijwilligerswerk in Thailand

Ik ben ik 6 maanden solo gaan reizen door Zuid-Oost Azië. Omdat ik het best spannend vond om alleen te gaan besloot ik dat ik eerst 2 maanden vrijwilligerswerk wilde gaan doen.

Na lang het internet afgestruind te hebben vond ik dit project in Thailand. Daar ging ik dan, op naar een piepklein dorpje, ver van de toeristische wereld van Thailand. Daar kwam ik terecht in een warm bad, waar ik direct ondergedompeld werd in de lokale Thaise cultuur.

Irene vrijwilliger in Thailand

2 maanden lang heb ik deel uit mogen maken van een enthousiast team van thaise verpleegkundigen, die me de normen en waarden van de Thaise cultuur en daarnaast ook de taal bijbrachten. De grootste uitdaging tijdens mijn werk was toch wel de taalbarrière, al bleek dit voor mijn collega’s geen enkel probleem te zijn. Zij namen me elke keer weer aan het handje mee en met een beetje creativiteit begrepen we elkaar meestal wel. Tot op de dag van vandaag maak ik op afstand deel uit van hun hechte teampje.

Ik ben mijn hart verloren in Thailand.

Natuurlijk hoefde er niet alleen gewerkt te worden. In mijn vrije tijd ondernam ik met de andere vrijwilligers verschillende activiteiten, zoals bijv. het hakken van bamboe (poeh! Wat had ik dat onderschat zeg!), opa helpen met het rondbrengen van rijst in de dorpjes, met z’n allen naar een thaise bruiloft of een local celebration waarbij ik uitgenodigd werd om volop mee te dansen met de mensen van het dorp, met als kers op de taart mijn meest bijzondere kerst ooit.

Vrijwilliger Irene in Thailand cultuur

In maart 2017 besloot ik om voor 2 weken terug te gaan naar dit bijzondere project, om iedereen weer even te zien en te zien hoe het project zich verder ontwikkeld had. Wat bijzonder om iedereen weer terug te zien en opnieuw deel uit te mogen maken van deze local community. Dit keer besloot ik om ook les te gaan geven op 2 primary schools in de omliggende dorpjes wat wederom een onvergetelijke ervaring was. Wat werd ik enthousiast onthaald door alle schoolkindjes! Ik ben mijn hart verloren in Thailand. It’s been a great experience! See you all again next year!Ben jij ook op zoek naar een onvergetelijke ervaring midden in de Thaise cultuur? Dan is dit project wellicht iets voor jou.

~ Groetje Irene ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page